CardioMedive a castigat trofeul “Inovația Medicală a Anului” la Romanian Healthcare Awards 2021

Echipa start-up-ului CardioMedive a câștigat trofeul la categoria “Inovația Medicală a Anului”, in cadrul ceremoniei de premiere Romanian Healthcare Awards 2021, din 10 decembrie.

“Este o onoare și o mare bucurie pentru echipa CardioMedive să vadă cum eforturile sale depuse în ultimii 7 ani sunt recompensate în cadrul acestui eveniment de mare amploare și cu o deosebită semnificație pentru domeniul medical” a specificat Ion Mocanu, CEO.

Cei 31 de membri ai juriului, dintre care 25 din international – Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Lituania, Belgia, Italia, Olanda, Irlanda și Danemarca – au premiat inovația adusă de soluția CardioMedive care își propune să răspundă în primul rand problemelor ridicate de cauzele principale de deces la nivel global, bolile cardiovasculare și cele respiratorii.

 

Inovația CardioMedive este concepută pentru a digitaliza complet relația pacient-medic printr-un plasture de calitate medicală pentru monitorizarea de la distanță a pacientului. Wireless, rezistent la apă, discret, confortabil și foarte mic, plasturele este atașat de pieptul pacientului pentru a colecta continuu, timp de până la 14 zile, mai mult de 10 parametri vitali și fiziologici esențiali pentru un medic în stabilirea unui diagnostic – precum ECG, ritm cardiac, frecvența respiratorie, tensiunea arterială, saturația de oxigen din sânge, temperatura corpului, postura corpului.
Odată ce dispozitivul este atașat pe pieptul pacientului, parametrii sunt măsurați, analizați, stocați și transmiși în flux către cloud. Pacienții își pot continua activitățile zilnice obișnuite în timpul monitorizării. Când simte un simptom, pacientul poate apăsă un buton de alarmă de pe dispozitiv care înregistrează cu 60 de secunde înainte și după apăsarea butonului. Pacientul are inclusiv posibilitatea să înregistreze un mesaj folosind microfonul atașat la plasture pentru a descrie simptomele avute.
Intreținerea dispozitivului este foarte ușoară, asigurând si un nivel ridicat de acuratețe, care ajută personalul medical să obțină toate informațiile critice și să detecteze mai bine un posibil risc de aritmie sau orice alte afecțiuni. Tehnologia inovatoare este legată printr-un smartphone de aplicația cloud, unde datele sunt încărcate și procesate cu ajutorul statisticilor și al algoritmilor bazați pe inteligența artificială. Înregistrările sunt analizate de sistemul CardioMedive, folosind algoritmi proprietari învățați de mașină pentru a produce un raport al sănătătii pacientului.

Pentru furnizorii de servicii medicale – spitale, clinici, cabinete medicale – CardioMedive este soluția tehnologică unică la nivel global care poate fi folosită atât pentru tele-consultații, diagnosticare cât și pentru monitorizarea la distanță a afecțiunilor cronice, ducând la reducerea costurilor cu consultațiile și spitalizarea. În același timp, oferă o îngrijire mai bună, un management mai bun al bolilor cronice dar și o mai bună aderență la tratament. Unul dintre factorii cheie de diferențiere îl reprezintă abordarea longitudinală a monitorizării de la distanță a pacientului, din stadiul incipient până la apariția bolii cronice. Abordarea centrată pe pacient cu monitorizare personalizată, adaptată nevoilor pacientului într-un mod ușor de activare/dezactivare a parametrilor de monitorizare, permite predicția precoce a evoluției bolii. Iar, pentru platformele de telemedicină, soluția CardioMedive facilitează accesul la un număr mai mare de pacienți, creșterea calității serviciilor medicale, extinderea portofoliului de servicii, creșterea valorii de retenție, dar și o integrare ușoară bazată pe API.

Soluția este în fază de patentare și certificare. Pentru finalizarea acesteia și lansarea pe piață, echipa Cardiomedive are nevoie să atragă investitori și parteneri alături de care să comercializeze soluția la nivel international, nu doar în România.

“Mai avem niște pași importanți de făcut până să ne atingem viziunea noastră de a deveni un lider global pe piața tele-health, dar am demonstrat că avem puterea să ne urmăm visul și capacitatea de a ne depăși limitele în atingerea acestuia. Mulțumim tututor celor care au crezut și care cred în continuare în noi!” a spus Ion Mocanu, CEO.

Mai multe detalii pe: https://spatiulmedical.ro/finalistii-romanian-healthcare-awards-2021/